Ny tf. föreståndare för Korpberget

Korpberget har rekryterat Christer Gustafsson Renlid till ny tf. föreståndare för Korpberget och Korpboet.

Vem är du?
– Jag är en tvåbarnsfar på 55 år. Jag har inte växt upp med någon silversked i munnen. Jag tog mig an
livet och och insåg att utbildning och kunskap var vägen framåt. Jag arbetade åtta år med ungdomar på Maria ungdom (Region Stockholm) i Stockholm samt två år på ett SIS-hem * * (Hammargården). Jag utbildade mig därefter till jurist och arbetade sju år på två olika advokatbyråer. Jag har även varit ansvarig för en tidning åt KRIS (Kriminellas Revansch I Samhället) och mötte där många människor som tillfrisknat efter 12- stegsbehandling. Jag har under lång tid haft en utpräglad längtan efter att få arbeta med människor och vara med att bidra till läkning och utveckling.

– Den senaste utmaningen är att få vara med att utveckla verksamheten på Korpberget. Korpberget behandlingscenter AB kontaktade mig för ett år sedan om en tjänst som verksamhetsutvecklare, när tjänsten senare som föreståndare blev aktuell upp så sökte jag direkt. Jag är nu tf. föreståndare och ska med vår duktiga personal fortsätta utveckla Korpbergets adekvata och omsorgsfulla behandlingsarbete mot framtiden.

Vad händer hos Korpberget?
– Det är viktigt för Korpberget att fortsätta driva på utvecklingen inom beroendevården. Dela med sig av 35 års erfarenhet och kunskap av behandling fri från narkotikaklassade och sinnesförändrande läkemedel. Korpberget har goda samarbeten och flera avtal med många av Sveriges kommuner, arbetsgivare och kriminalvård.

Ledord för Korpberget?
–Vi jobbar inte kortsiktig utan blickar alltid framåt. Vår målsättning är att skapa så bra förutsättningar som möjligt för våra patienter / klienter. Att hela tiden förfina våra metoder med patienten/ klienten och tillfrisknande i fokus. Kärlek- Omsorg – Gemenskap är de ledord vi förmedlar till alla som vill komma till oss och de som är här känner redan till det.

Något du vill tillägga?
–Jag ogillar orättvisor och har under lång tid haft en utpräglad längtan efter att få arbeta med människor och vara med att bidra till läkning och utveckling.

 

Christer Gustafsson Renlid

Tf. föreståndare för Korpberget

Tel: 070-156 43 40

E-post: christer@korpberget.se

** SiS är en förkortning för Statens institutionsstyrelse., en myndighet som hjälper barn och vuxna som har svåra problem, vårdar barn och ungdomar mellan 12 och 21 år och vuxna som missbrukar narkotika eller alkohol.