Torbjörn Fjellström fyller 80 + 30 år

Torbjörn Fjellström, som tillsammans med frun Helena startade Korpbergets Behandlingscenter 1981, har fyllt 80 år. Festen hölls i Bredäng, Stockholm, och det var många som ville uppvakta jubilaren. Bland gratulanterna fanns självklart en delegation från Korpberget och Svanö.
–Alla vi som åkte ner har ju jobbat med Tobbe under många år och han har betytt oerhört mycket för Korpberget och mig själv, säger vd Janne Öhlén. Det var 1981 som Torbjörn och Helena Fjellström grundade Korpberget. 1986 integrerades 12-stegsprogrammet i verksamheten. 2014 beslöt paret att trappa ner och sålde företaget. Paret har dock funnits kvar i verksamheten som konsulter, och hjärtat klappar fortfarande för både behandlingshemmet och Svanö.
–Vi känner ju att Tobbe håller sin hand över oss fortfarande och ibland när vi diskuterar tänker vi ”Vad skulle Tobbe och Helena har gjort? Hur skulle de ha tänkt?”, säger Janne Öhlén och lyfter fram ett område där arvet från Fjellströms är särskilt levande.
–Grupputvecklingsmodellerna framförallt, hur vi arbetar med personalgruppen. Där har de varit oerhört duktiga och den delen skulle jag också säga är nyckeln till vår framgång med Korpbergets Behandlingscenter. Torbjörn Fjellström firade utöver 80-årsdagen också 30 år som nykter så det blev en 80+30-årsfest. Korpberget uppvaktade med en mässingsfigur föreställande en korp som sitter på en pergamentrulle och har en bok under ena vingen. En mycket passade gåva till en person som under årtionden delat med sig av så mycket kunskap till både personal och patienter.