Föreståndare:
Johanna Andersson
Tel: 070-601 58 01
johanna@korpnastet.se
Välkommen till Korpnästet – Korpbergets ungdomsbehandling!
Korpnästets behandling bygger och vilar på evidensbaserade och väl beprövade metoder. Personalgruppen är starkt engagerad i den placerade och verksamheten kännetecknas av erfarenhet och god omsorg. Här får ungdomar möjlighet att börja sin resa mot förändring och drogfrihet i en miljö som både lyfter och utvecklar.
Korpnästets behandling riktar sig till unga män, 15-20 år, med normbrytande beteenden, kriminalitet och missbruk.
Målet med behandlingen på Korpnästet, är att ungdomen i en trygg miljö ska få möjlighet att återhämta sig och genom behandlingen få goda rutiner, strategier för att hantera sitt känsloliv, få förståelse för sig själv och få kunskap kring beroendesjukdomen och kriminella tankemönster.
Dagarna på Korpnästet är schemalagda från 9-21 och vi har ett strukturerat sjudagarsschema. Utöver vår strukturerad behandlingen erbjuds miljöterapeutiska inslag, grupputveckling, värderingsövningar, attitydbearbetning, fysisk aktivitet samt äventyrs- och upplevelsebaserade övningar. Detta sker under ledning av erfaren, välutbildad och engagerad personal som har stort fokus vid att bygga relation och allians med våra ungdomar. Vårt arbetssätt är att personalen hela tiden arbetar nära ungdomarna, deltar i praktiskt arbete och aktiviteter samt strävar efter att vara positiva förebilder.
Behandlingens innehåll anpassas efter ålder och mognad hos ungdomen men även utifrån den enskilde ungdomens behov.
En behandling på Korpnästet pågår under minst tre månader. Vanligen är att behandlingen pågår längre då ungdomen ofta behöver längre tid för att kunna genomföra en hållbar förändring.
Även om Korpnästet har schemalagda aktiviteter mellan 9-21 så pågår behandlingen hela dygnet i form av medlevarskap, behandling i grupp- och individuella samtal. På Korpnästet anser vi att varje socialt sammanhang har en inbyggd pedagogik där deltagande alltid medför någon form av lärande och påverkan på självbilden, världsbilden och identiteten. Vår ambition är därför att utforma innehållet i det sociala sammanhanget så att denna påverkan går i positiv riktning.
Bra att veta
Vi som arbetar på Korpnästet: Korpnästets personal är både välutbildad, starkt engagerad och tycker om att arbete med ungdomar. På Korpnästet arbetar företrädelsevis behandlingspedagoger som även har kompetens och utbildning inom KBT, CRA, MI (motiverande samtal), MRT (Moral Reconation Therapy), Kriminalitetsprogrammet ur Kriminalitet som Livsstil och BBIC.
På Korpnästet arbetar: Johanna Andersson, föreståndare, Robbin Söderlund, behandlingsansvarig, David Obrovac, Simon Rova och Benjamin Grönfors.
Inför placering på Korpnästet: Alla inskrivningar på Korpnästet föregås av ett studiebesök där ungdomen, hans anhöriga och en representant från uppdragsgivaren får möjlighet att komma till Korpnästet, träffa oss som arbetar och få möjlighet att ställa frågor. Studiebesöket kan också ske digitalt. Vi som arbetar på Korpnästet kan också besöka ungdomen i sin hemkommun inför en placering. Korpnästet har också så kallad pickup service där vi har möjlighet att hämta ungdomen.
Anhöriga: Korpnästets arbete är till stor del fokuserat på det familjesystem som ungdomen kommer från och ska tillbaka till. Det är viktigt att ungdomen efter avslutad placering har goda och sunda relationer till föräldrar eller andra omsorgspersoner som han ska leva tillsammans med efter behandlingen.
Föräldrarna och andra anhöriga behöver kunskap och strategier för att hjälpa ungdomen att behålla sina positiva förändringar. Ungdomarna som placeras på Korpnästet får bjuda två av sina nära anhöriga till Korpbergets uppskattade anhörigprogram.