Peter Andersson ny föreståndare på Korpberget

Korpberget Behandlingscenter har anställt Peter Andersson som ny föreståndare. Peter, som har lång erfarenhet av motivationsarbete, har redan tillträtt den nya tjänsten.

Peter Andersson kommer närmast från en tjänst som verksamhetsansvarig hos Attendo AB, där han lett arbetet på två LSS-boenden för unga i Knivsta och Västerås. Han är utbildad socionom och har tidigare arbetat med missbruk och kriminalitet på olika behandlingshem, men också på slutna institutioner och akutboenden inom SIS, Statens institutionsstyrelse.
– Vi är mycket glada över att kunna rekrytera Peter till vår verksamhet. Han är en oerhört social och inkännande person som har en mycket god förmåga att möta människorna i våra målgrupper och i personalgruppen. I vårt yrke pratar vi ofta om matchning och kalibrering och där är Peter mycket skicklig, säger Korpbergets vd Janne Öhlén. Han är dessutom väl insatt i vår filosofi och vårt arbete sedan tidigare.
Peter har familjen i Uppsala och veckopendlar till Korpberget på Svanö, en plats som han känner mycket starkt för.
– Korpberget har en stor plats i mitt hjärta. Jag har erfarenhet av eget missbruk och påbörjade min 16 månader långa behandling här i oktober 2000. Det var vändpunkten i livet.
Nu återvänder han till Korpberget som föreståndare och arbetet med vuxna missbrukare både lockar och utmanar.
– Jag har arbetat med ungdomar tidigare. Att arbeta med vuxna är nytt för mig, och det är väldigt inspirerande att gå in i den typen av verksamhet. Jag har många erfarenheter och idéer som jag tar med mig in i motivationsarbetet här.

FAKTA
Namn: Peter Andersson
Ålder: 52 i höst
Bor: Björklinge utanför Uppsala
Familj: Fru Lotta och tre barn